Nieuws

Gezond binnen, ook in de winter

Nu de temperaturen overdag en ’s nachts dalen, is dit voor velen het signaal om ramen en deuren te sluiten en kachels aan te steken. Toch mogen we in de winter niet vergeten om onze woning te verluchten. Gezonde binnenlucht is altijd belangrijk en zeker ook in de winter, ook in tijden van hoge energieprijzen.
Als je de lucht niet voldoende ververst, stapelen vocht en schadelijke stoffen zich op in de woning en dat kan gezondheidsproblemen geven. Gemiddeld brengen we 85% van onze tijd binnen door waarvan het grootste deel in onze eigen woning.
Daarnaast heb je als bewoner ook rechtstreeks invloed op de kwaliteit van de binnenlucht. Rook niet binnen! Roken vervuilt de binnenlucht het meest van allemaal. Zelfs in die mate dat bij binnenroken het kortstondig verluchten niet zal helpen om alle schadelijke stoffen volledig te doen verdwijnen.
Meer weten? Surf naar gezondbinnen.be

Je houd misschien ook van..